dimarts, 6 de desembre del 2011

Amb la tecnologia hem topat

En la meva darrera intervenció feia referència a les tecnologies que ens ajuden en la nostra feina. Ara bé, la mateixa tecnologia ens pot dur a crear-nos problemes insospitats i nous; i, el que és  més greu, pràcticament irresolubles.
Un dels objectius de la pràctica d'elaboració dels mapes conceptuals és que aquesta tasca ha de ser compartida i, per tant, les eines han de permetre a tots els membres del grup interactuar amb un únic document. Si bé el Cmap Tools ofereix la possibilitat de compartir els documents no sempre es pot fer i, desgraciadament, és una qüestió que he descobert, com se sol dir, a "la brava". I el més greu és que el problema no és del Cmap, ni és una qüestió de no saber com solucionar-ho; és una qüestió de connexions a Internet.
M'explicaré. Visc en un de tants pobles del nostre país amb greus deficiències en les connexions telefòniques (bé, segons el tècnic: "els cables són de l'any 1920") i, per tant, és bastant fàcil no tenir suficient capacitat per a garantir una connexió suficient a Internet.
Així doncs, busques alternatives i en vaig trobar una de prou interessant, la xarxa d'autoprestació Guifi. Aquesta xarxa ofereix una sèrie d'avantatges sobre altres alternatives per a nuclis de població reduïts com el meu. És econòmica i garanteix un ample de banda que va dels 1Mb als 5Mb (100Mb de Ono? que est-ce c'est, ça?) però també té una sèrie d'inconvenients, el primer que has de funcionar mitjançant un servidor proxy que demana una autentificació (bé, no és ben bé un inconvenient, si no, seria una xarxa oberta) i el segon i més greu, està limitada en alguns paràmetres, així per exemples els programes d'intercanvi d'arxiu tipus P2P no funcionen (Emule, per exemple).
A priori aquesta limitació no és greu, total, ja no els feia servir... El problema apareix quan has de fer servir segons quines eines com ara el Cmap Tools que, com sembla, fa servir uns protocols molt similars als P2P. Tot es fa molt més lent i farragós i, simplement, et planteges un canvi d'eina, però treballem en grup i hem de treballar amb el que tenim.
Tot, per sort, té solució.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada