dimarts, 13 de desembre del 2011

Valoració personal

Arribats aquesta alçada, ens toca valorar l’experiència viscuda. Crec que coincidireu amb mi, si us dic que al principi estava saturat i desconcertat. El fet de treballar on-line, intervindré en el fòrum i parlar amb els companys de manera asincrònica, era nou i desconegut per mi.
Però el camí es fa caminat, i et vas adaptant. En el meu cas, l’adaptació va ser respecte a tres aspectes: l’entorn virtual, les eines i els companys.
Des del punt del camí on em trobo, penso que ha estat correcta la meva adaptació als tres aspectes

A continuació detallo una mica més el procés d’adaptació a aquests tres aspectes:

Entorn virtual
És cert que havia fet cursos on-line en plataformes semblants. Evidentment aquesta experiència prèvia m’ha facilitat molt l’adaptació;com també,el funcionament de la plataforma de la UOC. Considero que es molt àgil i pràctica. A més, la facilitat i rapidesa de contactar amb els tutor i orientadors és remarcable.


Eines 2.0
Per mi, el conjunt d’eines 2.0 que fem servir, no són desconegudes. En cursos que havia realitzat les vaig fer servir, però crec que he millorat molt en destresa i compressió del seu potencial.
Allò que m’ha significat un esforç ha estat la comunicació asincrònica. Estava habitud a treballar on-line però amb una comunicació sincrònica (xats, etc). No és el fet d’escriure un missatge i penjar-lo al fòrum o en qualsevol altre lloc. Des del meu punt de vista, la comunicació asincrònica obliga a treballar molt la planificació i els acord de funcionament. Han d’estar ben elaborats i contemplant possibles imprevistos.
Haig de dir que en relació a la planificació i el treball asincrònic, el treball del grup ha progressat adequadament. Si al principi havia un abús de la comunicació sincrònica, en la PAC3 he estat més en la línia marcada per l’assignatura.


Companys
Amb els companys, he estat de sort. És difícil que quatre desconeguts, amb caràcters i situacions personals tan diverses, que es comuniquen asincrònicament, treballin tant units. Des del començament, el compromís i les ganes de fer bé les coses han estat presents. Aquesta predisposició positiva ens ha ajut molt en moments complicats. També crec que ens ha ajudat molt perquè cadascú pogués trobar el seu lloc dintre del grup. Tots hem fet la nostra part i hem col•laborat amb la resta. No puc dir un altre cosa que són un bon equip.

De totes maneres penso que seria interessant compartir certes tasques assignades. En els acords inicials van distribuir-nos tasques i responsabilitats. Les tasques de manteniment de la wiki i del blog les porten a terme en Daniel i la Sandra respectivament. Crec que haurien de compartir-les entre tots. El fet de compartir tasques , ens permetria aprofundies en aquestes dues eines 2.0 i assolir uns dels objectius de l’assignatura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada