divendres, 25 de novembre del 2011

Descobrint noves eines

Un dels aspectes que més valoro de la UOC, a part evidentment de l'aprenentatge de cadascuna de les seves assignatures, és el descobriment que ens permet fer,dia a dia, de noves eines. Aquest és un descobriment que anem fent segons les necessitats que el treball diari ens va presentant i sovint es converteixen en eines que acabem sumant a les que ja tenim assumides com a imprescindibles per a la nostra quotidianitat.
Aquest és el cas de l'aplicació CMap Tools, una eina altament recomanable per a l'elaboració de mapes conceptuals, una de les "metes volants" (com diu la Glòria) del nostre treball. 
Davant de la complexitat de creació d'un mapa conceptual se'ns presenten dos problemes. El primer, és evident, escollir els termes que emprarem (paraules clau), els connectors i, finalment, com aquest s'interrelacionaran, aquest ha de ser el problema principal i és, per tant, l'objectiu important que hem d'assolir i el veritable treball intel·lectual. L'altre problema és, però, com representem aquesta informació en un mitjà informàtic. Sense eines especialitzades això només es pot resoldre amb una gran quantitat de treball mecànic utilitzant processadors de textos i programes de gestió d'imatges, tot plegat una enorme pèrdua de temps per traslladar a un sistema informàtic quelcom que podem realitzar sobre el paper, en un període de temps relativament curt. 
És per això que hem de valorar altament eines com aquesta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada